Kattentrimmen

Bij Carola's Trimsalon kunt u terecht voor de volgende behandelingen

Uitdunnen
Scheren
Wassen
Nagels knippen

Uitdunnen
De vacht van de kat bestaat voornamelijk uit onderwol. Dat is het haar wat loslaat en wat u overal in huis vind. Bij een normale cyclus laat de kat in de seizoenswisseling de onderwol los. Als dit niet regelmatig doorgekamd wordt gaat de ondervacht klitten en kunnen er uiteindelijk zelfs vilt plekken onstaan. Dit is belemmerend en pijnlijk voor een kat. Daarom is het belangrijk dat u uw kat een goede vachtverzorging bied. Het is raadzaam om elke 3 maanden langs te komen in de trimsalon om de vacht uit te dunnen zodat het voor u als eigenaar makkelijker is om uw kat te verzorgen. Dit geldt ook voor kortharige katten. 

Scheren
Als de vacht toch vervilt is moet de kat geschoren worden. Dit is echt een noodoplossing want klitten zijn pijnlijk voor uw kat omdat het aan de huid trekt en het de kat in zijn bewegingen belemmerd. Ik probeer zoveel mogelijk vacht te besparen. Ook is er de mogelijkheid om alleen tussen de voorpoten of de buik te scheren, hier zie je meestal niks van. 

Wassen
Een kat wassen kan erg stressvol zijn, daarom kan het alleen als uw kat het gewend is of heel rustig is. De voordelen zijn dat de vacht weer schoon en luchtig is en hierdoor verdwijnen de laatste loszittende haren.

Nagels knippen 
Te lange nagels kunnen zorgen voor en verkeerde stand van de voet of de nagels kunnen ingroeien. Nagels knippen zit standaard bij een trimbehandeling inbegrepen, maar u kunt ook voor alleen de nagels knippen langskomen.