Hondentrimmen

Een hond wordt voor de behandeling minimaal 2x gewassen. De eerste keer met een reinigende shampoo en de tweede keer met een verzorgende en voedende shampoo en/of conditioner. De shampoos die ik gebruik zijn op natuurlijke basis en voor elke vachtsoort heb ik een eigen passende shampoo. 

Bij Carola's trimsalon kunt u terecht voor verschillende behandelingen;

Knippen
Scheren
Effileren
Plukken
Anti-rui behandeling/Ontwollen
Wassen
Puppy wenbehandeling
Nagels knippen

Knippen
De vacht wordt met een rechte schaar ingekort en in model gezet. Hierbij dient de hond wel klitvrij te zijn. 

Scheren
Hierbij wordt de vacht ingekort met een tondeuse. De lengte is afhankelijk van de scheerkop/opzetkam en varieert van 1 mm t/m 50 mm.

Effileren
Met een aan één kant getande schaar wordt de hond in model gezet. Hierbij krijg je een natuurlijk resultaat.

Plukken
Een ruwharige hond heeft een dubbele vacht waarvan de bovenste laag met de hand geplukt moet worden. Als de vacht plukrijp is voelt de hond hier niks van.

Anti-rui behandeling / Ontwollen
Wordt u ook ook zo gek van alle losse haren van uw hond? Dan is een anti rui behandeling de uitkomst. In de trimsalon gaat uw hond in bad met speciale shampoo die heel lang mag intrekken, daarna blaas ik met een waterblazer alle losse haren en onderwol eruit zodat ik de hond (bijna) niet hoef te borstelen en de goede vacht niet beschadig. Hierdoor word de hond door zijn rui geholpen en kan het verharen tot wel 80% verminderd worden! Bij extreem veel haar verlies kunnen twee behandelingen nodig zijn. Ik adviseer u graag over de mogelijkheden.

Deze methode is geschikt voor veel hondenrassen zoals bijvoorbeeld Poolhonden, Herdershonden, Golden Retriever, Labrador, Beagle, Sheltie, Jack Russel enz. dus ook zeker voor kortharige honden!

Wassen
Onze honden leven bij ons in huis en daarom is het wel zo lekker om de hond af en toe te wassen. En omdat het thuis wassen vaak een beetje onhandig is en de hele badkamer dan onder de haren zit, kunt u daarvoor bij mij in de trimsalon terecht! U krijgt dan een schone, lekker ruikende hond terug.

Puppy wenbehandeling
De eerste maanden krijgt u pup heel veel indrukken die hem zullen bijblijven. Het is dus heel belangrijk dat die eerste indrukken positief zijn. Tijdens een puppy wenbehandeling maakt de pup op een speelse manier kennis met alle geuren en geluiden in de trimsalon. De pup mag even op tafel staan en ik kam dan zijn vacht door en knip de nagels. Op deze manier zal de pup zijn eerste echte trimbeurt minder vervelend ervaren. Als eigenaar kan ik u vachtadvies geven en welke materialen u het beste kunt gebruiken.  Een puppy wenbehandeling is GRATIS voor honden t/m 16 weken. U kunt uw puppy ook laten wassen tijdens het wenbeurtje, hier staat wel een klein bedrag tegenover.

Tussenbeurtje
Is uw hond nog niet toe aan een grote trimbeurt, maar begint hij er wel wat slordig uit te zien? Bijvoorbeeld haren voor zijn ogen, lange sloffen, een vies kontje, dan is een tussenbeurtje een heel goed idee. Een tussenbeurtje bestaat uit het wassen en föhnen van uw hond, uitkammen, kopje en pootjes weer bijwerken en een sanitaire trim.  U zult ook merken dat u de vacht beter kan onderhouden tussen de twee grote trimbeurten door. Dit is zeker aan te raden voor labradoodles, poedels, boomers en andere vergelijkbare rassen.

Nagels knippen
Te lange nagels kunnen zorgen voor een verkeerde stand van de voet of de nagels kunnen ingroeien. Meestal slijten de nagels wel op een harde ondergrond, maar het duimpje en eventuele hubertus klauw raken de grond niet. Nagels knippen zit standaard bij elke trimbehandeling inbegrepen, maar u kunt ook voor alleen de nagels knippen langskomen.